Silderuten

Bånd - top@2x

Byvandring i Stege: Den lokale historie naturligvis skal ledes af sildene

Silderuten er den landskendte byvandring, som fører dig igennem den gamle danske købsstad Stege på Møn. Ruten kaldes Silderuten fordi sildefiskeriet udmærkede sig ekstraordinært i Steges storhedstid, som var i årerne 1430 – 1530.

Sildefiskeriets, som foregik i de mønske farvande, resulterede i at Møns boder på fiskermarkedet i Falsterbo og Skanør til sidst udgjorde hele 33,3% af Danmarks sildeboder.

Derfor vil I også opleve at Møns ældste segl bærer billedet af en sild, men at dette med tiden er udvidet til tre sild, som i dag udgør Møns herredsmærke. Det er derfor naturligt for mønboerne, at den lokale historie naturligvis skal ledes af sildene.

Ruten består af hele 30 sildemærker og Lendemarke, og den guider dig igennem Steges smukke gader, som er idyllisk malet med bindingsværkshuse, fantastisk natur og intet mindre end Hotel Møen.

Træder I derfor ud af dørene hos Hotel Møen efter en rolig nattesøvn og en fantastisk morgenmad, så er I allerede med på silderuten. Vi guide jer dog gerne tilbage til start, så I får hele oplevelsen af Stege, Møn og Mønboerne.

Silderuten leder forbi Hotel Møen, som naturligvis kan servere mad og drikkelse inden turen atter forsættes.